Leeffit
Homepage Wie zijn wij Wat doen wij Gezondheidscheck Registreren Inloggen Contact
Stofwisseling

Stofwisseling betekent letterlijk: het wisselen van karakter van een bepaalde stof. Het gaat hier om de bewerking van voedingsstoffen, waarbij andere stoffen en afvalproducten ontstaan.

Zo kan bijvoorbeeld glucose opgebouwd worden tot glycogeen; een reserve brandstof. Ook de verbranding van eiwitten, vetten en koolhydraten behoort tot het stofwisselingsproces.

Anders dan de spijsvertering vindt stofwisseling 24 uur per dag plaats. De stofwisseling werkt snel als het lichaam zich inspant, bijvoorbeeld tijdens lichamelijk werk of beweging. In toestand van rust werkt de stofwisseling trager. Het is dan ook belangrijk om voor voldoende beweging te zorgen. Elke dag minimaal een half uur bewegen houdt de stofwisseling voldoende op peil om aan gewicht te kunnen verliezen.

Hoe meer u beweegt, hoe meer spierweefsel u krijgt. Stofwisseling vindt alleen plaats in actief weefsel: namelijk spier- en botweefsel. In vetweefsel vindt geen stofwisseling plaats. Dus: hoe meer spierweefsel, hoe hoger het stofwisselingsniveau. Zorg daarom naast conditionele training, ook voor voldoende krachttraining.

NB: spierweefsel is zwaarder dan vetweefsel. Hoewel u het in eerste instantie wellicht niet op de weegschaal merkt, vinden er in uw lichaam een hoop goede veranderingen plaats. U zult dit merken aan uw kleding en lichaamscontouren. Omdat spierweefsel voor vetweefsel in de plaats komt, zal u lichaam er op diverse plaatsen strakker uitzien. 

De stofwisseling komt op een lager pitje te staan als we ineens veel minder eten dan gebruikelijk. Het lichaam reageert namelijk door zuinig aan te doen met de energie die het nog krijgt. De stofwisseling komt in een soort van rustmodus terecht. U zult hierdoor niet of nauwelijks meer afvallen.

Bij Leef Fit daarom geen crashdiëten. We zorgen ervoor dat u op een verantwoorde manier afvalt door middel van een gezonde en gevarieerde voeding en een gezonde leefstijl.

Direct aanmelden

Franz Leharlaan 65
2102 GJ Heemstede
I. www.leeffit.nl
E. info@leeffit.nl
Rabobank: 1532.64.616
BTW: NL183954464B01
iDeal  
© 2009 Leeffit.nl  |  Webdesign: Pixelerate