Leeffit
Homepage Wie zijn wij Wat doen wij Gezondheidscheck Registreren Inloggen Contact
Verantwoord afvallen

Bij Leef Fit valt u op een verantwoorde manier af. Dat betekent dat u gewicht verliest binnen het kader van een gezonde leefstijl. Zo wordt het jojo-effect vermeden.

Bij Leef Fit daarom geen crashdiëten. Deze dragen op geen enkele manier bij aan een gezonde leefstijl. Door de geringe voedselinname ontstaan tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. De kilo’s vliegen er aanvankelijk af, maar u voelt zich na een paar weken slap, futloos en moe. 

Op de langere termijn gaat het afvallen bovendien moeizamer. In het ergste geval valt u zelfs helemaal niet meer af. U raakt teleurgesteld en vervalt weer in de oude eetgewoonten. Het jojo-effect is een feit.

Wat zijn de oorzaken van het jojo-effect?

1) De stofwisseling (metabolisme) verandert.

Als we drastisch minder eten dan gebruikelijk heeft dit gevolgen voor de stofwisseling. Het lichaam reageert namelijk door zuinig te doen met de energie die het nog krijgt. De stofwisseling werkt nu veel trager dan voorheen om energie te sparen. Dit betekent dat u eigenlijk met nóg minder voeding af zou kunnen. Hierdoor valt u niet meer af. 

2) Gebrek aan beweging.

Bewegen is essentieel in combinatie met afvallen. En daarvoor hoeft u echt niet naar de sportschool. Als u een half uur per dag beweegt worden de spieren genoeg ingespannen om de stofwisseling op een hoger peil te houden. Stofwisselingsprocessen vinden namelijk alleen plaats in actief weefsel; dat wil zeggen bot- en spierweefsel. In vetweefsel vindt geen stofwisseling plaats. Hoe minder vetweefsel hoe hoger de stofwisseling.

Vergeet dus al die onzinnige diëten en leer gezond te eten! Zorg daarnaast voor een gezonde en energieke leefstijl. Wen uzelf aan een dagelijkse portie beweging in te plannen. Neem de trap in plaats van de lift, of neem de fiets in plaats van de auto. U zult merken dat het werkt!

Leef Fit biedt deskundig advies op maat over een gezonde, verantwoorde voeding, in combinatie met beweging. Zo helpen we u om een gezonde leefstijl te bereiken.
 

Direct aanmelden

Franz Leharlaan 65
2102 GJ Heemstede
I. www.leeffit.nl
E. info@leeffit.nl
Rabobank: 1532.64.616
BTW: NL183954464B01
iDeal  
© 2009 Leeffit.nl  |  Webdesign: Pixelerate