Leeffit
Homepage Wie zijn wij Wat doen wij Gezondheidscheck Registreren Inloggen Contact
Wie ben ik

Mijn naam is Inge Hendriks. Ik ben sinds 2007 werkzaam in de voedings- en gezondheidsbranche. Ik help je graag om jouw doelen op het gebied van voeding en gezondheid te bereiken. Hoe ik dat doe lees je hieronder. 

Ambitie

Het is mijn ambitie om mijn kennis over voeding uit te dragen. Voeding is een onderwerp dat velen bezig houdt. Iedereen heeft er wel een mening over, denkt zeker te weten dat een product gezond of juist ongezond is en schroomt niet om deze “kennis” via social media of anderszins te ventileren. Hoe kun je als  “gewone” consument nog weten wat je moet eten of drinken om gezond te blijven? De voedingsadviezen die ìk geef zijn wetenschappelijk onderbouwd en dus geen onderdeel van ongefundeerde hypes.

Klantgericht en betrokken

Met een juist voedingsadvies sta je steviger in je schoenen, krijg je controle over je gewicht én voel je je energieker. Een persoonlijke benadering en betrokkenheid heb ik hoog in het vaandel staan. Ik weet uit ervaring hoe lastig het kan zijn om werk en gezin te combineren en daarnaast ook nog tijd te maken voor jezelf. Bijkomende factoren als bijvoorbeeld de klachten die gepaard kunnen gaan met de overgang, trekken een grote wissel op je energiehuishouding. Ik besteed daarom ook aandacht aan een gezonde leefstijl, waarbij ontspanning een grote rol speelt.

Leergierig

Om je hier goed over te kunnen informeren ben ik continu bezig mezelf bij te scholen. Zo heb ik de volgende opleidingen gevolgd op het gebied van voeding:

·         Deeltijd HBO Voeding & Diëtetiek te Den Haag (momenteel mee bezig, afstudeerfase)

·         Voedingsdeskundige

·         Gewichtsconsulente

·         Orthomoleculaire Voedingstherapie

·         Voeding en Suppletie

Plannen voor de korte termijn

Om mijn ambitie op korte termijn te realiseren wil ik zoveel mogelijk leren over de maníer waarop ik mijn kennis goed over kan brengen. Daartoe doe ik opdrachten voor bedrijven die over voeding en gezondheid schrijven. Zoals Scriptum, een communicatiebureau gespecialiseerd in voeding. Ik bezoek bijvoorbeeld symposia en doe daar verslag over, wat gepubliceerd wordt in de nieuwsbrief van Nieuws voor Diëtisten.

Ook heb ik de richtlijnen van PuurGezond (een site over voeding) herzien en onderbouwd aan de hand van de nieuwe Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. Verder heb ik voor PuurGezond een handig naslagwerk opgesteld over die nieuwe richtlijnen.

Kwaliteit leveren

Het regelmatige overleg met health care professionals, zoals diëtisten en biochemici levert mij veel inzichten, kennis en vaardigheden op, die ik kan gebruiken om mijn ambitie waar te maken. En dat begint vruchten af te werpen! Zo mocht ik als vaste gast bij Myrnaplus (een televisieprogramma gepresenteerd door Myrna Goossen, uitgezonden op RTL4) achttien weken lang een onderwerp bespreken gerelateerd aan voeding en gezondheid.

Hieronder een paar linkjes naar de uitzendingen.

http://www.rtlxl.nl/#!/myrna-plus-346490/af0dc45d-7616-497a-a050-aa4a6d50adfd

http://www.rtlxl.nl/#!/myrna-plus-346490/4cc378fa-a431-4219-bb7b-ff9b6a371c75

Voeding en de overgang

Op de langere termijn is het mijn ambitie om het leven van zoveel mogelijk vrouwen in en na de overgang te vergemakkelijken door ze te helpen zich met de juiste voeding lekkerder in hun vel te voelen, het gewicht onder controle te kunnen houden en de energiehuishouding te stimuleren. Juist in deze levensfase kan voeding veel doen om je in balans te houden. Ook weet niet iedereen dat je vanaf zo ongeveer je 50e levensjaar minder energie nodig hebt uit de voeding. Het is daarbij erg belangrijk om de juiste producten uit je dieet te schrappen en toch een volwaardige voeding binnen te krijgen met voldoende vezels, vitaminen en mineralen. 

Ik heb het afgelopen jaar daartoe onderzoek gedaan naar de effecten van een bepaald supplement op de overgangsklachten. Ook heb ik dit onderwerp geintroduceerd op  het internationaal forum voor diëtisten, om zo ervaringen uit te kunnen wisselen op het gebied van overgang. Om mijn doelstelling te bereiken zal ik met professionals blijven overleggen om kennis, visie en ervaringen over gezonde voeding tijdens de overgang uit te wisselen. Tevens heb ik mijn afstudeerscriptie aan dit onderwerp gewijd. Hieronder staat de link naar mijn scriptie.

https://drive.google.com/open?id=1qGAF_QTJWrgpLAm55Bvm2-h6SrRbbDiq

Ik heb al vele vrouwen naar volle tevredenheid mogen ondersteunen bij het bereiken van hun doelstellingen. Hopelijk mag ik ook jou binnenkort welkom heten op leeffit.nl om samen aan de slag te gaan en een gezond gewicht en een vitaal gevoel te bereiken. Want gezond en fit door het leven; dat willen we toch allemaal!

Hartelijke groeten,

Inge Hendriks

Leef Fit

 

 

 

Direct aanmelden

Franz Leharlaan 65
2102 GJ Heemstede
I. www.leeffit.nl
E. info@leeffit.nl
Rabobank: 1532.64.616
BTW: NL183954464B01
iDeal  
© 2009 Leeffit.nl  |  Webdesign: Pixelerate